Gasabsorptie2018-12-18T13:40:33+00:00

Gasabsorptie

Via Greening Lease kun je op eenvoudige manier een gasabsorptie systeem financieren. Helder, transparant en snel, zonder allerlei bijkomende voetangels en klemmen.

30% besparen op gasgebruik door middel van gasabsorptie-warmtepompen

Gasabsorptie warmtepompen onttrekken warmte aan de buitenlucht, water of de bodem en hebben daarmee dezelfde functie als een elektrische warmtepomp. Met gasabsorptie-systemen kan men ook koelen. De benodigde koude wordt ook uit de bodem of buitenlucht onttrokken. Bij een gasabsorptie-systeem kan echter de bron veel kleiner zijn dan bij elektrische warmtepompen terwijl de watertemperatuur hoger kan zijn: een gasabsorptiewarmtepomp kan temperaturen tot 65ºC genereren. Dit maakt een gasabsorptie systeem vooral efficiënt in combinatie met HR-ketels en een middelhoog temperatuursysteem.

Rendement

Het rendement voor verwarmen varieert afhankelijk van de bron- en cv-temperaturen tussen de 120% en 170%. Bij gelijktijdig verwarmen en koelen loopt het rendement zelfs op tot 200%. Het grootste verschil met een elektrische warmtepomp is, dat de pomp werkt op aardgas in plaats van elektriciteit. Het systeem is wat betreft werking vergelijkbaar met een koelkast. Gasabsorptie warmtepompen zijn vooral in bestaande bouw en in renovatieprojecten goed in te zetten omdat daar meestal geen vloerverwarming aanwezig is (wenselijk bij lagere temperatuur elektrische warmtepompen), terwijl de infrastructuur die nodig is voor een gasabsorptie systeem al voorhanden is (CV-leidingen, gasaansluiting, verwarmingselementen etc). In die situaties komt de gasabsorptiewarmtepomp uitstekend tot zijn recht.

Korte terugverdientijd

Daarnaast zijn gasabsorptie systemen ook zeer rendabel in nieuwbouw waar veel gas wordt verbruikt, zoals bij scholen, bedrijfspanden, zwembaden, zorginstellingen en appartementencomplexen. Door hun relatief beperkte terugverdientijd (3 – 6 jaar) kunnen gasabsorptiesystemen zich in een toenemende populariteit verheugen. Greening Lease heeft dan ook een speciaal lease-programma voor dit type installaties ontwikkeld.

Heb je een vraag over het financieren van uw gasabsorptie systeem?

Stel ‘m hier 
➝ Of bel naar 020-6157000

Direct offerte aanvragen

Onze aanpak

  • Korte lijnen, snelle beslissingen

  • Persoonlijke aanpak

  • 99% successcore

GREENING LEASE

Vrijblijvende offerte

Benieuwd wat de kosten zijn voor het leasen van een gasabsorptie systeem? Laat hieronder een bericht achter en we sturen je vrijblijvend een offerte toe.

Details van je aanvraag

Extra opmerkingen

Elke maand onze laatste artikelen ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief ➜