Warmte Koude Opslag2018-12-18T13:43:24+00:00

Warmte Koude Opslag

Via Greening Lease kunt u uw Warmte Koude Opslag op eenvoudige manier financieren. Helder, transparant en snel, zonder allerlei bijkomende voetangels en klemmen.

Opslag van energie in de bodem

Bij Warmte Koude Opslag (WKO) wordt energie in de vorm van warmte of koude in de bodem of onder een gebouw opgeslagen. Gebouwen waar deze techniek vaak wordt toegepast zijn onder meer (vrijstaande) woningen, kantoren, appartementengebouwen, ziekenhuizen, kassen en (industriële) processen om te verwarmen of te koelen.

Twee afzonderlijke bronnen

Warmte Koude Opslag werkt doorgaans met twee afzonderlijke bronnen, een warme en een koude. In de zomer wordt water verwarmt dat dan vervolgens in zandlagen in de bodem wordt opgeslagen. In de winter wordt de energie uit dat verwarmde water via een warmtewisselaar gebruikt voor de verwarming van het gebouw. Daarmee koelt het water af en zo kan dan in de zomer het proces worden omgekeerd. Koude uit de opslag wordt dan gebruikt voor koeling. Een zeer energiezuinig en duurzaam systeem dus. Het gaat dan wel altijd om gebouwen met een grotere behoefte aan energie voor verwarming in de winter en koeling in de zomer. Ook moet de ondergrond geschikt zijn en moet er een speciale vergunning worden aangevraagd in het kader van de Grondwaterwet.

Korte terugverdientijd

Door een dergelijk systeem te installeren kan veel energie worden bespaard. In de winter wordt gas voor verwarming uitgespaard en in de zomer elektriciteit voor koeling. Dit leidt niet alleen tot een aanzienlijke terugdringing van de CO2-uitstoot, maar ook tot een goed energielabel van het gebouw en tot aanzienlijke financiële besparingen. Alhoewel de aanvangsinvesteringen van Warmte Koude Opslaginstallaties aanzienlijk kunnen zijn, zijn terugverdientijden van 3 – 6 jaar geen uitzondering.

Heb je een vraag over het financieren van een Warmte Koude Opslag?

Stel ‘m hier 
➝ Of bel naar 020-6157000

Direct offerte aanvragen

Onze aanpak

  • Korte lijnen, snelle beslissingen

  • Persoonlijke aanpak

  • 99% successcore

GREENING LEASE

Vrijblijvende offerte

Benieuwd wat de kosten zijn voor het leasen van een gasabsorptie systeem? Laat hieronder een bericht achter en we sturen je vrijblijvend een offerte toe.

Details van je aanvraag

Extra opmerkingen

Elke maand onze laatste artikelen ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief ➜